jongeren therapie

Even niet lekker in je vel

Soms zit je even wat minder lekker in je vel. Bijvoorbeeld omdat er al een tijdje minder leuke dingen gebeuren in je leven of omdat er onverwachte en heftige situaties hebben plaatsgevonden. En soms weet je gewoon nog niet goed waarom je, je minder prettig voelt. Dan voelt het zwaarder of somberder. Je ervaart misschien meer verdriet of angst of je reageert bozer dan anders. Vaak verandert dat ook weer, maar soms niet. Dan kan het fijn zijn om je zorgen met iemand te delen. Ik kom graag met jou in contact om samen te onderzoeken wat jou dwarszit. En ook wat jou weer helpt in je eigen kracht te gaan staan om jouw probleem op te lossen, zodat je, je over het algemeen weer fijn voelt.

Verandering

Als je toe bent aan verandering en dingen graag wilt aanpakken, maar waarschijnlijk nog geen idee hebt hoe, dan maken we samen een afspraak. Tijdens dit eerste gesprek maken we kennis met elkaar en wil je misschien al wat vertellen over jezelf, over wat lastig voor je is of wat je anders wilt. Of misschien heb je daar wat meer tijd voor nodig en vertel je dat liever op een later moment. Sommige jongeren lopen het liefst alleen naar binnen de eerste keer, maar het komt zeker ook voor dat een ouder meegaat. Net wat jij het prettigst vindt, jij kiest.

Tijdens de sessies die na ons eerste gesprek plaatsvinden, gaan we verder verkennen wat jou dwarszit, maar ook wie jij verder bent en wat jou kan helpen om het probleem op te lossen.

Ik luister graag naar je en ben geïnteresseerd in wat jou écht beweegt. Verder werken we met datgene wat bij jou past; metaforen, verhalen, gedichten, (ontspannings)oefeningen, interventies, symbolen, songteksten, YouTube filmpjes of tekeningen. Al wat helpend is om jouw hulpvraag aan te gaan.

Wat we bespreken is vertrouwelijk. En indien er een gesprek wenselijk is, in het belang van jouw hulpvraag, met je ouders, een mentor van school of iemand anders dan is dit altijd in overleg met jou waarbij we samen bespreken wat jij nodig vindt dat verteld moet worden en wat niet.

Jij kunt zelf bepalen of je aansluit bij zo’n gesprek, want het kan tenslotte belangrijk zijn om jouw stem te laten horen. Maar mocht je dat nog te vroeg vinden of lastig dan vertel ik datgene wat we samen eerder hebben overlegd.

Als je merkt dat je proble(e)m(en) zijn opgelost of een heel stuk minder zijn en je het volle vertrouwen hebt dat je het weer alleen kan en je, je  krachtig voelt en oké dan nemen we afscheid.

Als je wilt weten wat ik voor jou kan betekenen dan kun je via de button hieronder een afspraak met mij maken. Ik kom graag met jou in contact.

Scroll naar top