Kinder
therapie

 Bij welke klachten

Als kindertherapeut begeleid ik kinderen o.a. bij emotionele problemen, lichamelijke en psychosomatische klachten, aangeleerde probleemgewoonten en gedragsproblemen. Integratieve kindertherapie- en coaching is een kortdurende en effectieve aanpak voor kinderen & jongeren die op een bepaald moment in hun leven wat extra hulp kunnen gebruiken en vaak gedrag vertonen dat moeilijk is voor henzelf en voor de omgeving. De therapie helpt kinderen die om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten in korte tijd weer op de juiste weg.

Jouw kind kan ik begeleiden bij:

Faalangst, een laag zelfbeeld, piekeren, driftbuien, niet naar school willen, angsten, depressieve klachten, gepest worden, vriendjes leren maken, zich terugtrekken, buikpijn & hoofdpijn, plas-en poepproblemen, verdriet, rouw & verlies, hulp bij scheiding EN MEER…

plan op maat

Samen met jouw kind onderzoek ik zijn of haar klacht. Wat is er aan de hand? Waar heb jij nou eigenlijk ZELF last van? Wat is er nodig om je fijner te voelen? Welke hulpbronnen en oplossingsmogelijkheden heb je? En welke wil je gebruiken om je probleem mee op te lossen of er beter mee om te gaan? Tijdens de sessie kiest een kind zelf het materiaal of stel ik iets voor wat aansluit bij het proces op dat moment. Dit is voor elk kind anders. Daarom ontstaat er voor elk kind een plan op maat.

jouw kind weet het,

kan het en doet het! Tijdens een sessie stem ik volledig af op een kind. Elk mens heeft een zelfhelend vermogen en eigen-‘Wijs’heid om uitdagingen op unieke wijze aan te gaan. Op het moment van aanmelding is dat echter even zoek. Ik help jouw kind zijn eigen oplossing(en) te vinden waardoor jouw kind na beëindiging van de therapie vertrouwen heeft in zichzelf en zich op een gezonde manier verder kan ontwikkelen.

werkwijze

Mijn werkwijze als kindertherapeut is als volgt: wanneer je besluit om je kind aan te melden, stuur ik een vragenlijst toe. Tevens wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In deze intake bespreken we over je ervaringen met je kind. Tegen welke problemen je kind en jouw gezin aan lopen, welke veranderingen je, je kind toewenst en over welke kwaliteiten en vaardigheden je kind beschikt.

Sessies

Na dit eerste gesprek volgen 5 kindtherapeutische sessies. Hierin verken ik samen met je kind zijn of haar denk- en leefwereld. Ik doe onderzoek naar de oorzaak van de klacht(en). We kijken naar de wensen van je kind en naar de middelen die jouw kind ter beschikking heeft om de klacht aan te pakken. Je kind kiest hierbij zelf met welke materialen we op onderzoek uitgaan. Het ene kind houdt namelijk van spel, een ander kind is liever meer creatief en een ander kind wil liever veel vertellen. Een combinatie gebeurt ook vaak.

Door middel van spel, gesprek en andere creatieve middelen als tekenen, metaforen, knuffels etc. komen we er samen spelenderwijs achter wat je kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen. Ik stel een behandelplan op welke als leidraad zal dienen voor de komende sessies.

Oudergesprek

Na deze eerste sessies vindt er een oudergesprek plaats. Ik bespreek mijn ervaringen met je kind: wat je kind zelf heeft aangegeven waar het last van heeft en wat de hulpvraag is. Wat mij verder is opgevallen in contact met je kind. Verder bespreken we je ervaringen en al eventuele veranderingen die zichtbaar zijn. Maar ook bespreken we het verdere proces, wat er nodig is om de hulpvraag verder op te lossen en op welke wijze je, je kind hierbij kunt ondersteunen.

Voortgang

Om de 5 sessies volgt een oudergesprek. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de problematiek van de klacht en de mogelijkheden van je kind. De totale therapie duurt gemiddeld 8 tot 12 sessies. Het komt ook voor dat na vijf sessies al afscheid genomen wordt, omdat de hulpvraag is opgelost. 

Scroll naar top