Mindfulness

Een stilte in jezelf

Er is een  s t i l t e  in jezelf
onder de onrust en ruis
Als je daar met
a a n d a c h t  heengaat 
kom je  t h u i s

-Eva Lies-

Mindfulness training

Mindfulness voor kids & jongeren

Kinderen & jongeren krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte om ons heen. Om jezelf goed staande te kunnen houden deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden hebt om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of zonder ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen en levensvreugde toe.

Een training voor verschillende leeftijden

De training wordt op een speelse en leuke manier gegeven, passend bij de leeftijd van je kind. De mindfulness training is er voor kinderen van 5 t/m 7 jaar, 8 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar.

Het verloop van de training

In de week voor de training vindt er een korte intake via zoom plaats met het kind en een ouder. Je kind kan dan aangeven wat het nog lastig vindt en graag zou willen leren in de training. Tevens kunnen vragen die er nog zijn worden beantwoord.

Duur van de training

Gedurende acht weken (jongeren in 10 weken) worden de kinderen getraind in het ‘leren aandachtig’ zijn. Bij mij in de praktijk, één keer per week op een vaste dag en vast tijdstip. De bijeenkomst duurt per keer 60 minuten. De dagelijkse ondersteuning van tien minuten per dag wordt thuis gedaan.

Er is oog voor ieders eigenheid. Via oefeningen als: ‘de spaghettitest’,  ‘mijn eigen weerbericht’, ‘de binnenbios’, ‘de popcornmethode’ of  ‘de piekerfabriek’ komen de kinderen spelenderwijs meer en meer in contact met wat er nu is in en om henzelf. Kinderen oefenen thuis de mindfulness oefeningen met jou of alleen.

Voor de leeftijdsgroep 12 t/m 14 jaar doen we oefeningen passend bij deze leeftijd. Ook is er een app beschikbaar om de oefeningen thuis makkelijk op te pakken.

Mindfulness training start voor kinderen van 8-11 jaar

De mindfulness training voor kinderen van 8 t/m 11 jaar zal weer beginnen in oktober 2021.

Wanneer? Op de maandagen van 19.00u tot 20.00u. Startdatum is maandag 4 oktober 2021. In de herfstvakantie slaan we een keertje over.

Prijs? € 255 voor de intake en de hele training. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten.

Jouw kind aanmelden of nog vragen? Dat kan via mail of neem even telefonisch contact op.

Reacties van kinderen & ouders op de oefeningen

Mijn dochter heeft er vanaf het begin baat bij gehad, kon delen wat haar dwars zat en reageerde thuis niet meer boos. Ze werd weer vrolijk'.

moeder van Jasmijn

Ik word er zo lekker ontspannen van.

Amber 13 jaar

‘Ik kan me meer op één ding focussen en ook ben ik meer ontspannen’.

Anouk 11 jaar

Eveline, heb je niet nog zo'n fijne ontspanningsoefening, want ik ben zo druk in mijn hoofd over de komende toetsweek.'

Ilse 12 jaar

Eerst wist ik niet of ik dit wel wilde en vond ik het best raar in het begin, maar al snel voelde ik me rustiger en hielp het me meer te kunnen concentreren.

Bram 13 jaar

Ik wist niet dat ik zoveel rust in mezelf heb?!

Maaike 14 jaar

‘Ik merkte dat ik me niet fijn voelde toen ik de oefening deed en dat had ik nog niet gevoeld, omdat ik zo druk was vandaag.

Sam 11 jaar

Scroll naar top